SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Hagfors Innebandyförening Uddeholm
#Helhjärtat!
Anders "Abbe" Larsson

Anders ”Abbe” Larsson brann för idrott i allmänhet och innebandy i synnerhet.
Han inledde sin karriär som aktiv inom fotboll och ishockey i IK Viking under 1970-talet, han representerade klubbens A-lag i båda idrotterna. Hockeykarriären avslutades först och ersattes av innebandy i Hagfors Innebandysällskap där han var verksam som spelare under perioden 1990-91 till 1999-00. Abbe har registrerats för tio (10) säsonger och 159 A-lagsmatcher i HIBS färger.

Efter sin egen karriär som aktiv fortsatte han som ledare och tränare i Hagfors Innebandyförening där hans dotter Joline inledde sin innebandykarriär och fortfarande är aktiv som spelare. Abbe var med på HIF:s resa från division 2 fram till att bli ett etablerat lag i allsvenskan och av många ansedd som en duktig och kunnig ledare och tränare inom svensk innebandy.


Abbe dog hastigt och oväntat den 31 augusti 2017, vid en ålder av 49 år.


För att hedra hans minne samt stötta och uppmuntra spelare, ledare och tränare i Hagfors innebandyförening har familjen beslutat att instifta Anders Larssons minnesfond. 

Framåt stolta HIF